Kötegyáni Baráti Kör Egyesület

Cím: 5725 Kötegyán, Kossuth u. 50.

E-mail: telehazkotegyan@freemail.hu

Telefon/fax: +36 66 278-354

Mobil: +36 20 553-4352

 

kedd, január 23, 2018
Text Size
   
Népfőiskolai kollégiumot hoztak létre Kötegyánban PDF Nyomtatás E-mail
Megalakult a Békés-Bihar Népfőiskolai Kollégium – számolt be Ungvári Mihály. A Kötegyáni Baráti Kör Egyesület, a Lakiteleki Népfőiskola kihelyezett tagozatának elnöke elmondta, hogy a pénteki és szombati kétnapos rendezvény keretén belül kitűzték, illetve a csapaton belül szét is osztották az elsődleges feladatokat, melyek a hogyan tovább kérdésére adnak választ. Májustól egészen szeptemberig nincs megállás, rengeteg program lesz – többek között művésztelep is –, illetve tucatnyi rendezvényt készítenek elő a felnőttképzésre koncentrálva.
– A kötegyániak részéről is nagy volt az érdeklődés az esemény iránt, a helyi értékekből kiállítás nyílt a református templomban – mondta Ungvári Mihály. Számos előadást hallgathattak meg a résztvevők, többek között Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke beszélt a népfőiskolákról, s az együttműködő partnerek is részletezték tevékenységüket, így például a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete.
A zárónapon dr. Balázsi Károly főiskolai tanár beszélt a felnőttképzés, közösségfejlesztés szerepéről a népfőiskolai tevékenységben.
forrás: BMH, 2013.04.29.
 
RocketTheme Joomla Templates