Kötegyáni Baráti Kör Egyesület

Cím: 5725 Kötegyán, Kossuth u. 50.

E-mail: telehazkotegyan@freemail.hu

Telefon/fax: +36 66 278-354

Mobil: +36 20 553-4352

 

kedd, január 23, 2018
Text Size
   

Közhasznúsági jelentések

2011

2010

2009

2008

2007

Kötegyáni Baráti Kör Egyesület
Meghívó PDF Nyomtatás E-mail
 NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA
(Trianoni emléknap programja)
 
Időpont: 2013. június 7. 
Helyszín: Kötegyán, Kossuth Lajos utca 45.(Református templom melletti rendezvény tér)
További helyszínek: 
• Tarján-puszta vendégház
 
Trianoni emléknap programja a Kötegyáni Baráti Kör Egyesület/Népfőiskola és a Református Egyházközség szervezésében:
 
10 h Református templom
- Ünnepi Istentisztelet – Tyukodi László református lelkész
- Történelmi műsor (gyerekek előadásában)
Határon túli lelkipásztorok szolgálata:
- Szakács Zoltán, köröstarkányi református lelkész (Románia)
- Dr. Antala Éva, nagyölvedi református lelkész (Szlovákia)
Közreműködik a Kötegyáni Baráti Kör Asszonykórusa
 (A templomban látható a helyi értékekből készített kiállítás)
 
11h Templomkert, rendezvény tér 
- Meg nem született gyermekek emlékére - Lukács István szobrának avatása
- Gondolatok Trianonról - Ungvári Mihály, Kötegyáni Baráti Kör Egyesület elnöke
- Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnökének köszöntője
- Szakács Zoltán lelkipásztor gitár szolgálata
- Országzászló avatás, szentelés
 
12.30 h Tarján-puszta vendégház
- Ebéd
- Találkozó: a kistérség polgármestereivel, a helyi önkormányzatok és egyházak képviselőivel, határon túli vendégekkel, civil szervezetek vezetőivel – a Kötegyáni Baráti Kör Egyesület népfőiskolai programjában együttműködő partnerekkel.
 
 
Alkotóműhely nyílt a bélmegyeri vadászkastélyban PDF Nyomtatás E-mail
 
Megnyílt a második bélmegyeri művésztelep szombaton a felújított bélmegyeri vadászkastélyban. 
Az alkotóműhely munkájában Ungvári Mihály és Ungváriné Spiegel Julianna, Szőke Sándor (Kötegyán), Gajdán Zsuzsa (Hajdúböszörmény), Bende Imre (Sarkad), Molnárné Bárdi Andrea (Makó), Miklós János és Almási János (Belényes) vesz részt.
Végh László, az ingatlan tulajdonosának, a Hidasháti Zrt.-nek a vezérigazgatója elmondta, a tábor szervezésében Ungvári Mihály, a Kötegyáni Baráti Kör Egyesület (Népfőiskola) Körösart Művészeti Társaság vezetője segített. A művészek elsősorban fafaragásokat készítenek, a kivágásra ítélt fákból biztosítják számukra az alapanyagot.
Már a hétvégén is sokan látogattak ki a kastélyhoz, és figyelték, hogyan dolgoznak a művészek. Főként a vadászkastély jellegéhez, környezetéhez illő művészeti alkotásokat, használati tárgyakat készítenek. A vadászkastély külső felújításával a tulajdonos jól előrehaladt, az épületbelsőt pedig az eredeti miliőnek megfelelően alakítják ki.
forrás: beol.hu, 2013. 05.26.
 
 
Népfőiskolai kollégiumot hoztak létre Kötegyánban PDF Nyomtatás E-mail
Megalakult a Békés-Bihar Népfőiskolai Kollégium – számolt be Ungvári Mihály. A Kötegyáni Baráti Kör Egyesület, a Lakiteleki Népfőiskola kihelyezett tagozatának elnöke elmondta, hogy a pénteki és szombati kétnapos rendezvény keretén belül kitűzték, illetve a csapaton belül szét is osztották az elsődleges feladatokat, melyek a hogyan tovább kérdésére adnak választ. Májustól egészen szeptemberig nincs megállás, rengeteg program lesz – többek között művésztelep is –, illetve tucatnyi rendezvényt készítenek elő a felnőttképzésre koncentrálva.
– A kötegyániak részéről is nagy volt az érdeklődés az esemény iránt, a helyi értékekből kiállítás nyílt a református templomban – mondta Ungvári Mihály. Számos előadást hallgathattak meg a résztvevők, többek között Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke beszélt a népfőiskolákról, s az együttműködő partnerek is részletezték tevékenységüket, így például a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete.
A zárónapon dr. Balázsi Károly főiskolai tanár beszélt a felnőttképzés, közösségfejlesztés szerepéről a népfőiskolai tevékenységben.
forrás: BMH, 2013.04.29.
 
Szakmai beszámoló 2011 PDF Nyomtatás E-mail

Egyesületünk nagy várakozással tekintett a 2011. év indítására. Március 21-ig a korábbi évekhez hasonlóan közhasznú feladatként Egyesületünk látta el a közművelődési intézmények - Könyvtár, Művelődési ház - működtetését, amit a helyi önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás szerint végeztünk.

Bővebben...
 
Művészet - közösségépítés - helyi érték PDF Nyomtatás E-mail

A történetem a múlt század végére nyúlik vissza. A helybéliek megelégelik környezetük rombolását és 1997-ben megalakítják a Kötegyáni Baráti Kör Egyesületet a Békés megyei Kötegyánban a helyben élő művészek, alkotók, kreatív értelmiségiek kezdeményezésére 21 fővel.
Megfogalmaztuk a célkitűzéseinket:
Pályázatunk és 1998-ban létrehoztuk a Teleházunkat, ezek a szolgáltatások a mai napig működnek. Dédelgetett álmunk volt egy kulturális értékteremtő nemzetközi művésztelep létrehozása. A magyar, román, szlovák, német vegyes kultúrájú térségben a haldokló Gyepes folyó helyére Öko-parkot, tavat álmodtunk. Pályáztunk, kilincseltünk, szerveztünk, teremtő erejű barátokat hívtunk a Kárpát-medencéből.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 3
RocketTheme Joomla Templates